Hoeve Maïs

Beschrijving

Gelegen in het zuidoosten van de gemeente op de grens met Ranst. Boerderij met schuur en omhaagd erf, woonstalhuis ten noordoosten en haakse schuur ten zuidwesten. Woonstalhuis onder zadeldak (mechanische pannen, nok loodrecht op de straat), uit de 19de eeuw met oudere kern; gewijzigde travee-indeling en één verdieping.

Verankerd bakstenen gebouw met gecementeerde plint, rechthoekige muuropeningen. Noordoostelijke achtergevel met beschilderde speklagen en sporen van vroegere bouwnaden wijzend op gewijzigde en recentere noordelijke zijgevel, met in laatste travee opkamer- en keldervenster.

Verankerde bakstenen langsschuur onder gedeeltelijk mank zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat). Noordoostgevel: steekboogvormige en rechthoekige poorten.

Auteurs: Steyaert, Rita