• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Wuustwezel

Beschrijving

Dubbelhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (cementpannen, nok parallel aan de straat), uit de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint; rechthoekige muuropeningen, de vensters met luiken en origineel schrijnwerk. Houten kroonlijst op klosjes. Afgeschuinde linker travee, aanleunend tegen voormalig gemeentehuis, met doorgang naar haakse achterbouw en erf.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs : Plomteux, Greet