Sint-Quirinuskapel

Gemeente Wuustwezel

• Adrescontrole Wuustwezel (adrescontroles: 12-10-2007 - 12-10-2007).
  • Inventarisatie Wuustwezel (geografische inventarisatie: 01-01-1985 - 31-12-1985).

is beschermd als monument Sint-Quirinuskapel

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Sint-Quirinuskapel

Beschrijving

Gelegen op druk kruispunt tussen recente banale bebouwing. Gotisch kapelletje van één travee onder leien zadeldak met dakruiter; gebouwd in 1650-54 ter plaatse van een ouder vervallen kapelletje.

Baksteenmetselwerk op gecementeerde plint met dito gekalkte voorgevel. Tuitvormige voor- en achtergevel met aandak en smeedijzeren kruis op de nok. Rondboogdeur in beschilderde zandstenen omlijsting. De achtergevel met vierkant luikje in de top; aanpalende waterput.

Interieur: bepleisterd en beschilderd; overkluizing met tongewelf. Arduinen gedenksteen voor Catharina De Perez (+ 1661), heroprichtster van de kapel, met wapenschild en kwartieren.

Auteurs: Plomteux, Greet