Hoeve bij het Bautersemhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve bij het Bautersemhof

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Domein Bautersemhof

Beschrijving

Bij ingang van het zogenaamde Bautersemhof, hoeve van vier + twee traveeën onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat) met aan noordzijde aansluitende lagere stallingen, te dateren circa 1800. Bakstenen gebouw met rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters. Stalling vernieuwd.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs : Steyaert, Rita