De Blokskens

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed De Blokskens

• is aangeduid als beschermd monument Huizenrij De Blokskens

Beschrijving

Rij huisjes van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) gebouwd in 1842 door H. Meyers van het hof van Liere voor de behoeftigen van het dorp (zie inscripitie in balk ter hoogte van middelste huisje).

Beschilderd en verankerd bakstenen gebouw met lijstgevel, inspringend voor middelste huisjes. Rechthoekige vensters en rondboogdeuren. Evenwijdig gelegen stallingen van twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) met rechthoekige vensters (houten lateien) en getoogde deuren.

Auteurs: Steyaert, Rita