Herenhuis gedateerd 1892

Gemeente Zandhoven

• Adrescontrole Zandhoven (adrescontroles: 29-10-2007 - 29-10-2007).
  • Inventarisatie Zandhoven (geografische inventarisatie: 01-12-1985 - 31-12-1985).

is beschermd als monument Herenhuis gedateerd 1892

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Herenhuis gedateerd 1892

Beschrijving

Imposant herenhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien, nok parallel aan de straat) in neorenaissancestijl, gedateerd 1892 (cartouche).

Bakstenen lijst-(links) en punt-(rechts) gevel gemarkeerd door een vierkante toren van vier geledingen onder peerspits (leien). Arduinen plint, speklagen, hoekblokken, steigergaten. Brugse travee met rechthoekige vensters, uitspringende dorpels. Rondboogdeur in natuurstenen omlijsting met wortelmotieven onder gestrekte waterlijst; rechthoekig bovenlicht met driehoekig fronton geflankeerd door krulvoluten; ijzeren lichtarm. Getrapte zijgevels.

Auteurs: Steyaert, Rita