Beschrijving

Hoeve uit de 18de eeuw (?)- tweede helft van de 19de eeuw (?). Omhaagd en deels afgepaald domein met moestuin aan zuidzijde en met gras begroeide voortuin aan noordzijde. Gelegen op hoek met Einhovensebaan. Woonstalhuis (nok parallel aan de straat), langsschuur (nok parallel aan de straat) aan westzijde en bakhuis (nok loodrecht op de straat) aan oostzijde.

Noordelijke voorgevel van het woonstalhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), kern uit de 18de eeuw (?) zie oostgevel, verbouwd in de tweede helft van de 19de eeuw (?). Verankerd bakstenen gebouw op gecementeerde plint, rechthoekige muuropeningen met gecementeerde lateien. Vernieuwde rechthoekige stalvensters en -deur. Bakstenen tandfries onder daklijst. Oostgevel met sporen van verbouwingen onder meer gedichte deur en venster, een rechthoekig beluikt venster met lateien van zandsteen en dubbele ontlastingsboog, twee steekboogvenstertjes. Aanbouwsels bij zuid- en westgevels.

Rechthoekige langsschuur onder zadeldak (mechanische pannen), uit de 19de eeuw (?). Met uitzondering van de oostgevel omringd door aanbouwsels onder lessenaarsdaken (mechanische pannen). Grotendeels houtbouw met horizontale bebording. Westelijk aanbouwsel deels van versteende vakwerkbouw (?) met bewaarde houten stijlen.

Groot tweeledig bakstenen bakhuis onder zadeldaken (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw (?) of uit de 19de eeuw.

Auteurs: Wylleman, Linda