Langgestrekte hoeves

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeves

Beschrijving

Langgestrekte hoevetjes (nok parallel aan de straat), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rechthoekige gebouwen met noordelijke voorgevels van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse of mechanische pannen). Steekboogvensters en -deur; lage rechthoekige stalpoort en hoge schuurpoort met houten lateien. Baksteenfries onder daklijst.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda