Herberg de Ster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg de Ster

Beschrijving

Schuin ingeplante dorpswoning met aanpalend schuurtje of stalling, met kern uit de 18de eeuw. Oostelijke voorgevel van het dubbelhuistype met zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen).

Gecementeerd en beschilderd, alsook verankerd bakstenen gebouw. Laatste twee traveeën onderkelderd en met twee opkamervenstertjes; inmiddels verbouwd en vervangen door deur en venster. Beluikte rechthoekige vensters met houten latei. Rechthoekige deur met houten latei en fraai bovenlicht uit de 19de eeuw. Zuidelijke zijgevel met in cementering aangegeven banden; schouw met sierlijk anker. Aan noordgevel palende, breder uitgebouwde, rechthoekige stalling (?) uit de 19de eeuw. Beschilderde baksteenbouw van drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen) met rechthoekig venstertje en centrale poort.

Auteurs: Wylleman, Linda