Hoeve Schriekhuis

Beschrijving

Zogenaamd "Schriekhuis" zie recent houten naambord. Oorspronkelijk langgestrekt (?) hoevetje (nok parallel aan de straat) uit de tweede helft van de 19de eeuw (?), rechthoekige stalling (nok parallel aan de straat) onder zadeldak (Vlaamse pannen) aan zuidzijde, bakhuisje (nok loodrecht op de straat) onder zadeldak (Vlaamse pannen) aan zuidoostzijde. Inmiddels verbouwd tot woonhuis.

Woonhuis gelegen aan rooilijn, omhaagde tuin aan oostzijde. Rechthoekig gebouw met noordelijke voorgevel van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde baksteenbouw op gepikte plint. Rechthoekige vensters en deur met arduinen dorpels; rechthoekige poort met strek. Twee laatste travee met rechthoekige gedichte vensters en rechthoekige deur met strek.

Auteurs: Wylleman, Linda