Woonstalhuis Nieuwe Pelikaan

Beschrijving

Woonstalhuis (nok parallel aan de straat) uit de 18de eeuw (?) met mogelijk oudere kern; met gras begroeid en beboomd, omhaagd domein. Rechthoekig gebouw, zuidelijke voorgevel met woongedeelte van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Verankerde en gekalkte baksteenbouw op gecementeerde en gepikte plint, getrapte daklijst. Rechthoekige beluikte vensters met houten dorpels. Dito deur onder arduinen rechthoekige cartouche met afbeelding pelikaan, hier aangebracht circa 1950. Aan noordwestzijde van het domein tweetal gekalkte gebouwtjes met houten stijlen uit het derde kwart van de 20ste eeuw.

Auteurs: Wylleman, Linda