Langgestrekt hoevetje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekt hoevetje

Beschrijving

Mogelijk oorspronkelijk langgestrekt hoevetje (nok loodrecht op de straat), uit de 19de en de 20ste eeuw. Gelegen op niet afgebakend terrein. Rechthoekig gebouw met oostelijke voorgevel van heden vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Verankerde gekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Bij woonhuisgedeelte deels versteende vakwerkbouw zie bewaarde staartbalken en muurplaat, huidig stallinggedeelte en noordelijke zijgevel in de loop van de 20ste eeuw vernieuwd. Woonhuis met rechthoekige beluikte vensters en deur, houten beschilderde dorpels.

Auteurs: Wylleman, Linda