Hoeve bij Hallerhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve bij Hallerhof

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen; woonstalhuis (nok loodrecht op de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw (?) en het eerste kwart van de 20ste eeuw, en langsschuur (nok parallel van de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw (?) aan westzijde. Afhankelijk van het zogenaamde "Hallerhof" en gelegen bij noordelijke toegang tot het domein Hallerhof.

Woonstalhuis van tien traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen). Deels verankerde baksteenbouw, woonhuis in het eerste kwart van de 20ste eeuw voorzien van nieuwe gevel met banden van gekleurde baksteen. Rechthoekige muuropeningen met ijzeren, bij woonhuis, of houten lateien. Aanbouwsel onder zadeldak (Vlaamse pannen) tegen de oostgevel. Bakstenen langsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen), flankerende wagenhuizen van twee traveeën onder zadeldaken (Vlaamse pannen), ten noorden wagenhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw en ten zuiden uit het vierde kwart van de 19de eeuw (?). Rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Wylleman, Linda