Arbeiderswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks arbeiderswoningen

Beschrijving

Lage arbeidershuisjes uit de 19de eeuw, drie traveeën en één of anderhalve (Vlietstraat 14) bouwlaag onder pannen zadeldaken (nok parallel aan de straat) met vernieuwde dakvensters. Kleurig beschilderde en verankerde lijstgevels met dubbelhuisopstand, Vlietstraat 14 en Molenstraat 39 met enkelhuisopstand. Rechthoekige muuropeningen met houten lateien, beluikte vensters in Vlietstraat 4, 14 en Molenstraat 39. Vlietstraat 2, 4 en 6: rechthoekige deuren in vlakke beschilderde omlijsting. Nummer 2 met grotere omlijste vensters (vroegere winkelfunctie?).

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Van deze gelijkaardige arbeiderswoningen (Vlietstraat 2-6, 14 en Molenstraat 39) werden drie woningen (Vlietstraat 4, 6 en 14) gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els