Vierendeelbrug

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vierendeelbrug

• is aangeduid als beschermd monument Vierendeelbrug

Beschrijving

Tussen Raghenoplein en Leuvensesteenweg: Vierendeelbrug, gebouwd in 1933-1935 naar aanleiding van de elektrificatie van de spoorlijn Antwerpen-Brussel; indrukwekkende metalen constructie, die zowel de steenweg als het spoor naar Leuven kruist.

• ADMINISTRATIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING, HUISVESTING EN MONUMENTENZORG, Bestuur voor Monumenten en Landschappen, Provinciale Directie Antwerpen, beschermingsdossier Vierendeelbrug over de Leuvensesteenweg, inspecteur Jo De Schepper.
  • S.N., Bescherming van Verendeelliggers, in Industrieel Erfgoed in Vlaanderen, januari-februari 1994, nummers 34-35, 6-7.

Auteurs :  Plomteux, Greet