Koningshoeve

Beschrijving

Zogenaamd "Koningshoeve" bestaande uit woonhuis en schuur, met ruim begraasd voorerf omzoomd door treurwilgen.

Woonhuis van het dubbelhuistype uit de 18de eeuw (?) met de voorgevel naar het noordwesten gericht; zeven traveeën onder mank zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen). Verankerde gewitte gevel op gecementeerde plint. Beluikte rechthoekige vensters. Linker zijgevel met rechthoekige deur en dito zoldervensters onder houten latei.

Haaks op het huis, ten noordwesten ervan: bakstenen langsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen). Straatpuntgevel gemarkeerd door twee korte pilasters en drie uilengaten in de geveltop. Erfgevel met identieke pilasters aan weerszijden van de getoogde inrijpoort.

Auteurs: Demey, Anthony