erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
14767
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/14767
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en sinds het tweede kwart van de 20ste eeuw twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Gecementeerde lijstgevel op arduinen sokkel. Getoogde vensters, op de bovenverdieping gevat in geprofileerde omlijsting met versierde sluitsteen. Rechthoekige deur in arduinen omlijsting met neuten, kleine imposten en gestrekte waterlijst, in de tweede helft van de 19de eeuw te dateren. Gevel beëindigd met getande kroonlijst op consoles. Linker zijgevel met sporen van verhoging.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/14767 (Geraadpleegd op 08-03-2021)