Herenhuis met tuin

bouwkundig / landschappelijk element

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis met tuin

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Alleenstaand herenhuis met voortuin waarin monumentale rode beuk en twee esdoorns. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen afgedekt door een schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), in kern opklimmend tot de 18de eeuw, doch in de loop van de 19de eeuw aangepast. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met lekdrempels en op de begane grond beluikt. Vleugeldeur in arduinen omlijsting. Drie deurvensters van de middentravee van de bovenverdieping voorafgegaan door rechthoekig balkon op consoles, met smeedijzeren leuning. Klassieke gevelbekroning.

Auteurs: Demey, Anthony

Tuin

Achter de woning bevindt zich een tuin met landschappelijke aanleg en uitgestrekte vijver.

Auteurs: Claeys, Dries

Omheiningsmuur

De voortuin van de woning is met een monumentale muur met centraal hek tussen bakstenen hekpijlers afgesloten.

• Informatie verkregen van IOED Erfpunt (september 2020).