Klompenmakerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klompenmakerij

Beschrijving

Voormalige mechanische klompenmakerij "Klompenfabriek & bosontginning Laureys & Zn. Saboterie mécanique et exploitation forestière", gelegen aan de vroegere spoorweg Mechelen-Terneuzen en heden buiten gebruik.

Nagenoeg rechthoekig gebouw van twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel met spoorweg, cementpannen), uit eerste helft 20ste eeuw. Verankerde baksteenbouw met eenvoudige getoogde deuren en vensters, laatstgenoemde minder hoog op de bovenverdieping en met bakstenen lekdrempels. Rechthoekige halfvensters op de zolderverdieping, tegen regen beschut door de brede overstek van het dak. Rechthoekige poorten op de begane grond en twee laaddeuren op de bovenverdieping. Rechter zijgevel (straatkant) van twee traveeën, iets sierlijker uitgewerkt met muurbanden en vensterbogen van witte geglazuurde baksteen. Korfboogvensters met arduinen lekdrempels.

Technische infrastructuur totaal verwijderd.

Auteurs: Demey, Anthony