Beschrijving

Hoeve bestaande uit woonhuis en dienstgebouwen, aan elkaar gebouwd tot gesloten type rond een vierkant binnenerf. Twee zijden van de gebouwengroep (noordwestelijk en noordoostelijk) volgen het tracé van de straten. Binnenerf met boom en mestvaalt en toegang langs de zuidhoek. Woonhuis op de noordhoek met gecementeerde lijstgevel (noordwesten) van respectievelijk drie, een en zes traveeën en één bouwlaag onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen), uit derde kwart 19de eeuw. Afgeronde blinde hoektravee gemarkeerd door bakstenen pilasters, evenals de flankerende travee. Eertijds beluikte rechthoekige vensters met houten latei en arduinen lekdrempel. Rechthoekige deur in licht geprofileerde omlijsting van arduin. Bepleisterd hoofdgestel bestaande uit gelede architraaf en vlakke fries. Verankerde erfgevel met rechthoekige deur en vensters, laatst genoemde beluikt. Bakstenen stallen rechts naast het woonhuis, onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, Vlaamse pannen). Straatgevel gemarkeerd door rechthoekige spaarvelden met afgeronde bovenhoeken. Dit motief loopt over de eindgevel van de ertegen aansluitende langsschuur onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat straat, Vlaamse pannen) die de zuidwestelijke zijde van het complex uitmaakt.

Noordoostelijke en zuidoostelijke zijden worden gevormd door bakstenen dienstgebouwen onder zadeldaken, zonder verder noemenswaardigheden.

Auteurs: Demey, Anthony