Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerderij met woonhuis en dwarsschuur

Hoeve met woonhuis en dwarsschuur. Deels gekasseid erf; aangelegde voortuin met haag.

Woonhuis met geschilderde voorgevel (op het westen) van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag. Horizontale accenten door arduinen plint, gecementeerde muurbanden en houten kroonlijst op modillons. Rechthoekige muuropeningen waarvan de deur in een arduinen omlijsting voorzien van een gestrekte tussendorpel, 1861 gedateerd, een versierde latei, waterlijst op slanke gegroefde consoles en bovenlicht met prachtige roedeverdeling en oorspronkelijk, licht gekleurd glas.

Ruime dwarsschuur, parallel aan het woonhuis en ten oosten ervan, zonder verdere noemenswaardigheden.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

De schuur is niet meer aanwezig. Het toegangspad tot de voordeur en de erftoegang zijn afgesloten met ijzeren hekken.

• Informatie verkregen van IOED Erfpunt (september 2020).