Rij eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Rij eclectische enkelhuizen uit begin 20ste eeuw, van twee bouwlagen onder zadeldaken (nok parallel aan de straat) en twee tot drie traveeën. Verschillende travee-indeling op beneden- en bovenverdieping. Gemeenschappelijke kenmerken: sokkel van gekantrechte natuursteen, muurbanden die contrasteren met de per pand verschillende parementsteen en ijzeren I-lateien. Overigens sterk individualistisch uitgewerkte panden. Nummer 102, 104, 108 met voornamelijk korfboogdeur en -vensters en een dakvenster met overhoeks topstuk (nummer 104 met jaartal 1914); dit laatste doet sterk vermoeden dat deze huizen samen geconcipieerd zijn met twee uiterste en een centrale puntgevel met daartussenin twee lijstgevels. Nummer 102 en 106 met al of niet gekoppelde rechthoekige vensters. Panelen met sgraffitoversiering met provinciale art-nouveau-inslag, voorkomend in sommige boogvelden of borstweringen van nummer 100, 102 en 106.

Auteurs: Demey, Anthony