Hoekhuis van 1928

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis van 1928

Beschrijving

Hoekhuis van twee bouwlagen gebouwd in 1928 naar ontwerp van architect August D'Hooge in opdracht van mijnheer en mevrouw L.J. Scheerders van Kerchove (oprichters van de fabriek). Speelse architectuur met achteruitspringende partijen, bekroond door een tuitgevel; in de oksel, polygonale toren met uitgewerkte peerspits. Aflijnend ijzeren hek op de rooilijn. Rood bakstenen parement verlevendigd door witte natuursteen. Ook speling in de verschillende muuropeningen, die echter alle in een rechthoek kunnen ingeschreven worden.

Auteurs :  Demey, Anthony