Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met Houtbriel met twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Ontpleisterde verankerde bakstenen lijstgevels van vier traveeƫn met afgeschuinde deurtravee. Gedeeltelijk aangepaste vensters in vlakke cementomlijsting. Behouden rococo-deuromlijsting op de hoektravee: hol geprofileerde arduinen spiegelboogomlijsting op neuten met sluitsteen en rocailles in de zwikken. Versierde tussendorpel met schelpmotief en bekronende gestrekte kroonlijst.

Auteurs :  Demey, Anthony