erfgoedobject

Herenhuis van jeneverstokerij Van Haute

bouwkundig element
ID
14932
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/14932

Juridische gevolgen

Beschrijving

Herenhuis van de voormalige jeneverstokerij Van Haute, van zeven traveeën en drie bouwlagen, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op hoge arduinen plint. Begane grond met imitatiebanden, uitstralend boven de muuropeningen. Vooruitspringende poorttravee links. Rechthoekige vensters, op de begane grond met houten rolluikkasten; het eerste en het middelste venster is gevat in een geriemde omlijsting met gestrekte waterlijst op consoles. Zwaar balkon op consoles voor de drie centrale traveeën. Deur in geprofileerd arduinen beloop. Horizontale accenten door cordons en gekorniste kroonlijst op tanden en modillons.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Herenhuis van jeneverstokerij Van Haute [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/14932 (Geraadpleegd op )