Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis van 1861

Beschrijving

Enkelhuis van twee bouwlagen en heden vier traveeën onder zadeldak, van 1861 naar ontwerp van architect Edmond Serrure. Oorspronkelijk herenhuis van zeven traveeën van het dubbelhuistype met centraal risaliet, bekroond door driehoekig fronton. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met verhoogde begane grond op arduinen plint met getraliede keldervensters. Voortspringende linkerpoorttravee gemarkeerd door pilasters en rechthoekig balkon op zware consoles. Getoogde vensters in geprofileerde omlijsting met houten rolluikkasten. Arduinen cordons en getande kroonlijst als horizontale accenten. Verbouwde garagepoort en deur.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3680/840.

Auteurs: Demey, Anthony