Classicistisch burgerhuis

Beschrijving

Ontpleisterde classicistische lijstgevel van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit het derde tot vierde kwart van de 18de eeuw. Vier middelste traveeën gemarkeerd door driehoekig fronton met blinde oculus en korte trigliefconsoles. Arduinen sokkel, geprofileerde puilijst, lekdrempels en geprofileerde deuromlijsting. Rechthoekige vensters heden in vlakke gecementeerde omlijsting; behouden luiken op de begane grond. Rechthoekige deur in dito omlijsting in de derde travee; vermoedelijk oorspronkelijke deur in uiterst rechtse travee met behouden rechthoekige arduinen omlijsting met geprofileerd beloop op neuten, diamantkopsluitsteen en gestrekte waterlijst. Twee voorlaatste vensters verbouwd tot winkelpui.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

De benedenverdieping onderging bijkomende aanpassingen: de luiken zijn niet langer bewaard en de rechthoekige hardstenen omlijsting met gestrekte waterlijst gaat nu grotendeels schuil achter een nieuwe aankleding van de winkelpui.

• Informatie verkregen van IOED Erfpunt (december 2020).