Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Enkelhuis met vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend uit eind 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint. Imitatiebanden en puilijst als belijning van de begane grond. Rechthoekige benedenvensters in vlakke omlijsting met oren en drup; getoogde bovenvensters in geriemde omlijsting met oren en drup, sluitsteen met leeuwenkop boven schild met passer en winkelhaak tussen gekrulde rankmotieven. Doorlopende lekdrempels. Uitgewerkte gevelbekroning met kroon- en tandlijst op modillons met maskerkop afwisselend met casementen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle