Hoekhuis ontworpen door J. Van Coillie

Beschrijving

Blokvormig hoekhuis van drie bouwlagen en plat dak, van 1933 naar ontwerp van ingenieur-architect J. Van Coillie. Zakelijke baksteenbouw op arduinen plint en met afgeronde hoek. Rechthoekige vensters, in de smalle deurtravee voorzien van glas in lood met geometrische motieven. Laatstgenoemde travee verder decoratief gemarkeerd door bakstenen muurbanden. Vrij zware balkons met afgeronde hoeken en typische buisvormige leuningen. Korfboogdeur met sierlijk ijzerwerk en glas in lood. Rechts smeedijzeren tuinhek.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3733/7189.

Auteurs :  Demey, Anthony