Burgerhuis Robert Vande Velde

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, in art-decostijl van 1931 naar ontwerp van architect H. De Boom (Sint-Niklaas) voor beeldhouwer Robert Vande Velde. Bakstenen lijstgevel op arduinen plint. Rechthoekige vensters, op de benedenverdieping met arduinen borstwering en op de middenverdieping gevat in een driehoekige erker met witte gecementeerde centrale penant met florale motieven. Dieperliggende rechthoekige deur met gestrekte tussendorpel en bekroond door een bas-reliëf met twee geknielde vrouwenfiguren aan weerszijden van een boeket bloemen.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3725/6339.

Auteurs :  Demey, Anthony