Woonhuis Mona Lisa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis Mona Lisa

Beschrijving

Op de rooilijn inspringend burgerhuis van drie traveeën, twee bouwlagen met souterrain, onder meer keldergarage, en plat dak, aanleunend bij art deco/nieuwe zakelijkheid van circa 1935.

Lijstgevel met parement van witte verglaasde baksteen, afgewisseld met bepleisterde vlakken. Typische gevelcompositie met verspringende volumes, afgeronde vormen (terrassen, erkers, luifels, zuilen), markerende horizontale lijsten, monumentale trap. Rechthoekige muuropeningen met uitzondering van één rondbogig deurvenster en één patrijspoort. Nieuwe aluminiumramen en -deuren.

• KADASTER ANTWERPEN, Mutatieregisters Mechelen, schetsen, 1936/53.

Auteurs: Plomteux, Greet

Aanvullende informatie

• Stadsarchief Mechelen, gedeponeerde plannen, 1935, nr. 0691: Borms, Antwerpsesteenweg 204 (nu Oscar Van Kesbeeckstraat 102), bouwen woning, wijk B, perceel 361x, staatsbaan Brussel-Breda.
  • De naam van de architect is moeilijk leesbaar, maar waarschijnlijk handelt het om J. Ottelohé die in 1938 een woning zou ontwerpen in Heist-op-den-Berg en in Wilrijk.