Windmolen Molen van Meeusen

Beschrijving

Bewaarde stenen molenromp van voormalige schors- en graanmolen, Molen van Meeusen, vermoedelijk opklimmend tot 1734. In 1909 uitgerust met stoominrichting. Ontmanteld in 1914 en volgende en verbouwd tot woning in 1928; recent bekleed met leien.

• STADSARCHIEF MECHELEN, Modern Archief, 1928, nr. 764.
  • HOLEMENS H. & LEMMENS P., Molens van Klein-Brabant, Mechelen en de Rupelstreek, Nieuwkerken, 1987, 47-48.
  • KOCKEN M., Mechelen volgens van den Eynde, Mechelen, 1982, 168.
  • LEMMENS P., Molenoverzicht uit het arrondissement Mechelen van 1830 tot heden, Borgerhout, 1963. Overdruk uit het Heemkundig handboekje voor de Antwerpse randgemeenten, 1963, X, nummer 4.

Auteurs :  Plomteux, Greet