• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van drie traveeën met twee bouwlagen en laag zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Enkelhuis met bepleisterde onderbouw met imitatiebanden tussen arduinen plint en cordonlijst; bakstenen bovenbouw. Door geblokte pilasters verticaal afgelijnde travee met getoogde vlak omlijste vensters op arduinen lekdrempels; sluitsteen. Centraal smeedijzeren balkon op voluutconsoles en bekronend driehoekig fronton. Getoogde vleugeldeur rechts.

Auteurs :  Demey, Anthony

Aanvullende informatie

De gevel onderging een aantal wijzigingen waarbij onder meer het driehoekig fronton en de bepleistering verloren gingen.