Reeks burgerhuizen ()

Nummers 2-5, 6-8, 15-16, 24-25, 27-29, 36-37, 38, 44. Burgerhuizen met bepleisterde en geschilderde lijstgevels uit de 19de eeuw, met tot winkelpui gewijzigde begane grond. Aantal traveeën variërend van twee tot negen (overwegend vier traveeën), aantal bouwlagen van twee tot drie. Rechthoekige vensters enkel bij nummer 4, 4A, 6, 38 voorzien van geriemde omlijsting met versierde sluitsteen. Panden van twee en een halve en drie bouwlagen vaak met doorgetrokken onderdorpels op de middenverdieping; overwegend arduinen lekdrempels. Houten kroonlijsten hetzij onversierd, hetzij voorzien van tanden, hetzij van modillons; nummer 4, 4A, 6 met meanderband en modillons met tollen; nummer 38 voorheen met consoles. Nummer 5, 24, 27, 37 ontpleisterd. Nummer 3 met dakkapel boven de tweede travee, mogelijk duidend op een oudere kern dan de andere panden.

Auteurs:  Demey, Anthony

Burgerhuis ()

Burgerhuis met bepleisterde en geschilderde lijstgevel uit de 19de eeuw, met tot winkelpui gewijzigde begane grond. Vier traveeën en twee en een halve bouwlaag. Rechthoekige vensters, voorzien van geriemde omlijsting met versierde sluitsteen. Doorgetrokken onderdorpels op de middenverdieping; arduinen lekdrempels. Houten kroonlijst, voorheen met consoles.