• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning met winkelpui

• is aangeduid als beschermd monument Stadswoning

Beschrijving

Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen, uit de tweede helft van de 18de eeuw. Beschilderde en bepleisterde lijstgevel op lage arduinen plint met rechthoekige keldergaten. Horizontale markeringen van de gevel door waterlijsten, kordon en kroonlijst op modillons. Rechthoekige vensters, op de verdieping gevat in een geprofileerde omlijsting. Geprofileerde spiegelbogige arduinen deuromlijsting met loofbladsluitsteen en gekorniste en gebogen waterlijst; rechts sierlijke ijzeren voetschraper. Eerste drie traveeën gewijzigd in winkelpui.

Auteurs :  Demey, Anthony