Burgerhuis naar ontwerp van H. De Boom

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen, van 1927, net als nummer 12 naar ontwerp van architect H. De Boom, voor handelaar A. Van Bockxlaer-Bonne. Bakstenen lijstgevel op hoge arduinen plint met lage keldervensters. Rondbogige benedenvensters met muizentandwaterlijst, doorlopend boven de rechthoekige deur geflankeerd door twee kleine venstertjes. Voorts rechthoekig en ovaal venster in deurtravee. Bredere venstertravee met driezijdige erker op de bovenverdieping, wit gecementeerd en aan beide zijden afgeboord door overhoeks uitkragende bakstenen. Rechthoekige vensters met bewaard houtwerk; versieringen op de borstweringen. Gebogen houten kroonlijst op markerende modillons.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 1711/4851.

Auteurs: Demey, Anthony