Burgerhuis naar ontwerp van H. De Boom

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, van 1928 eveneens naar ontwerp van architect H. De Boom voor de industrieel G. Bruwiere-De Laet. Bakstenen lijstgevel met begane grond, gebogen erker, muurbanden en vensteromlijstingen van natuursteen. Korfboogdeur en rechthoekige benedenvensters omkranst door band van loofwerk; bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling in alle vensters; eveneens bewaard glas in lood. Typische vruchtenschaal op de borstwering van de bovenverdieping. Gevel beëindigd op fries in blokverband en gebogen kroonlijst.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3716/5163.

Auteurs :  Demey, Anthony