Villa Louis Verbreyt

Beschrijving

Woonhuis in nieuwe zakelijkheid, horende bij de textielfabriek Verbreyt, gebouwd in 1927 naar ontwerp van architect Jan-Albert De Bondt. Alleenstaand blokvormig bakstenen gebouw met twee bouwlagen en plat dak; voortuin afgesloten door bakstenen muurtje met ijzeren leuningen. Voorgevel op de begane grond gemarkeerd door driezijdige uitsprong onder plat dak en overhoekse erker met bekronend balkon. Rechthoekige vensters met bewaarde roedeverdeling en glas in lood in de bovenlichten. Verzorgd staand metselverband in plint en boven de bovenvensters. Hoeken geaccentueerd door overhoeks geplaatste bakstenen. Rechts aangebouwd ingangsportaal onder plat dak.

Rechts doorgang naar achterin gelegen fabriek.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3712/4746.