Herenhuis naar ontwerp van Edmond Serrure

Beschrijving

Herenhuis van zes traveeën met twee bouwlagen en mansardedak (leien) met zes dakkapellen, volgens archiefstukken naar ontwerp van architect Edmond Serrure van 1867. Ontpleisterde bakstenen lijstgevel op hoge arduinen plint. Gemarkeerd linker zij- en middenrisaliet met geblokte penanten en strek Getoogde vensters, beluikt op de begane grond, op doorgetrokken lekdrempels op voluutconsooltjes op de bovenverdieping. Vensters in de risalieten met bekronende gebogen druiplijst en sierstuk; middenrisaliet met deurvenster en zwaar balkon. Links getoogde vleugeldeur. Aflijnende kroon- en tandlijst op klossen. Achteraanbouwsel van 1881 met bakstenen tuitgevel en links traptoren onder speelse leien bedaking. Getoogde vensters.

Auteurs :  Demey, Anthony