Gevelwand naar ontwerp van Jules De Somme

Beschrijving

In zijn geheel ontworpen gevelwand van zeven traveeën met twee en een halve bouwlaag onder zadeldak, volgens archiefstukken daterend van 1867 naar ontwerp van architect Jules De Somme. Bepleisterde en geschilderde voorgevel op arduinen plint. Horizontaal gemarkeerde lijstgevel door arduinen cordon, geprofileerde lijsten en aflijnende getande kroonlijst. Verticaal geaccentueerde middentravee afgelijnd door geblokte pilasters. Getoogde omlijste vensters met arduinen lekdrempels op panelen op de begane grond (in vijfde en zesde travee vergroot) met ijzeren leuningen op doorgetrokken dorpels op de bovenverdieping; middenvenster extra geaccentueerd door versierd sluitstuk. Omlijste venstertjes op de halve verdieping. Getoogde vleugeldeur in fijne arduinen omlijsting in de vierde travee. Gelijkaardige smalle deur in de zevende travee. Aflijnende kroon- en tandlijst.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3681/57.

Auteurs: Demey, Anthony