Hof van plaisance

Beschrijving

Voormalig hof van plaisance, in kern opklimmend tot 1740 (achtergevel) met vernieuwde voorgevel van 1826. Ontpleisterde voorgevel met dubbelhuisopstand, vijf traveeën met twee bouwlagen en zadeldak (leien). Arduinen plint. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels op consooltjes. Benedenvensters met rolluikkasten. Centrale rechthoekige deur in vlakke arduinen omlijsting op neuten onder gestrekte druiplijst op gegroefde voluutconsoles. Aflijnende kroonlijst op klossen. Verankerde en heden bepleisterde achtergevel van zes traveeën met twee getrapte dakvensters in renaissancestijl, volgens archiefstukken daterend van 1740. Rechthoekig vlak omlijste vensters met duimen op de begane grond. Horizontaliserende platte banden ter hoogte van de dorpels.

• BUYTAERT J., persoonlijke notities.

Auteurs: Demey, Anthony