Burgerhuis naar ontwerp van August D'Hooge

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder geknikt zadeldak, van 1927 naar ontwerp van architect August D'Hooge (Sint-Niklaas) voor rekening van G. Verniers, geneesheer. Bakstenen lijstgevel, horizontaal en verticaal sterk belijnd door witte gecementeerde banden. Rechthoekige vensters hetzij als tweelicht, hetzij als drielicht uitgewerkt met verticale band van glas in lood. Driezijdige erker op de middenverdieping van de eerste travee. Deur met gestrekte tussendorpel en bovenlicht met afgeschuinde bovenhoeken. Analoog venster van de voormalige wachtkamer. Jongere, rechthoekige garagepoort in de eerste travee.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3715/5044.

Auteurs: Demey, Anthony