erfgoedobject

Burgerhuis ontworpen door Charles Hoge

bouwkundig element
ID
15183
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15183

Juridische gevolgen

Beschrijving

Enkelhuis in art-decostijl met sterke neorococo-inslag, in 1927 gebouwd naar ontwerp van architect Charles Hoge (Gent). Gecementeerde lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak met dakkapel voorzien van rolwerk. Linkervenstertravee op zware geprofileerde sokkel, met per bouwlaag drie vensters waarvan het middelste het breedst is. Bel-etage met gebogen erker. Deze travee is bekroond door een dakvenster met gebogen en gekorniste kroonlijst met een centraal mannenhoofdmotief; rocailles op de uiteinden. Ingangstravee met spiegelboogpoort met erboven een dito venster met kunstige ijzeren borstwering en op de bovenverdieping een segmentboogvenster onder waterlijst met rocailles.

  • Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3713/4800.

Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis ontworpen door Charles Hoge [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15183 (Geraadpleegd op )