Herenhuis van 1843

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis van 1843

Beschrijving

Ruim herenhuis van negen traveeën met drie bouwlagen en zadeldak, op de poortomlijsting gedateerd 1843. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met horizontaliserende imitatiebanden op de begane grond, doorgetrokken cordons en aflijnende kroon- en tandlijst op klossen. Arduinen plint. Rechthoekige omlijste vensters (bewaard houtwerk). Arduinen poortomlijsting in derde travee: rechthoekige geprofileerde omlijsting op hoge neuten, gedateerde fries en bekronende gestrekte druiplijst op voluutconsoles.

Auteurs :  Demey, Anthony