Sint-Jozefkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Jozefkapel

Beschrijving

Kapel in neoromaans-gotische stijl opgetrokken door de familie Cornelis in 1893 (gedenksteen binnenin). Bakstenen gebouw met verwerking van natuursteen voor plint, deur- en vensteromlijstingen en druiplijsten. Rechthoekige beuk van twee traveeën met halfronde apsis. Travee gemarkeerd door steunberen met een versnijding. Voorpuntgevel met rondboogdeur in mijterbogige omlijsting van zandsteen; driepas in de geveltop. Zijgevels met spitsbogige drielichten; onder elk venster een kruiswegstatie. Binnenruimte afgedekt door een houten tongewelf.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 49/1, 1937, p. 82.

Auteurs :  Demey, Anthony