Burgerhuis naar ontwerp van Clement Sterck

Beschrijving

Oorspronkelijk behouden burgerhuis van vier traveeën met twee bouwlagen en zadeldak (Vlaamse pannen) volgens archiefstukken naar ontwerp van architect Clement Sterck (Dendermonde) van 1886. Bepleisterde en geschilderde voorgevel met enkelhuisopstand, geaccentueerd door linkerzijrisaliet met imitatiebanden. Arduinen plint en horizontaliserende cordons. Afgevlakte bossage op de begane grond. Rechthoekige omlijste vensters met arduinen lekdrempels op consooltjes, bovenvensters met sluitsteen. Fraai ijzeren balkonhek op zware consoles op de twee middentraveeën. Rondboogdeur in linkerrisaliet. Aflijnend hoofdgestel met kroon- en tandlijst op klossen en uitgelengde consoles.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3685/1102.

Auteurs: Demey, Anthony