Klooster der paters minderbroeders met Heilig-Hartkerk

Beschrijving

Op de hoek met de Leopold II-laan: klooster der paters minderbroeders met Heilig-Hartkerk van 1925 naar ontwerp van architect Gustave Volckaert. Rechthoekig éénbeukig schip van vijf traveeën met smaller koor van één travee met halfronde apsis. Baksteenbouw onder zadeldaken met dakruiter boven het koor. Travee gemarkeerd door steunberen; rondbogige drielichten. Binnenruimte met indrukwekkend rondbogig tongewelf van baksteen, decoratief geleed door witte bepleisterde gordelbogen. Iedere lichttravee is gevat in een steekkap. De biechtstoelen zijn in de dikte der muren onder de vensters ingewerkt.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3707/4115.

Auteurs: Demey, Anthony