erfgoedobject

Twee gekoppelde burgerhuizen

bouwkundig element
ID: 15249   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15249

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Twee identieke gekoppelde rijhuizen van drie traveeën met twee bouwlagen en zadeldak (pannen) uit begin 20ste eeuw. Voorgevelparement van licht gekleurde baksteen verrijkt met natuurstenen banden en venster- en deuromlijstingen. Begane grond met gekoppelde rondboogdeuren en -vensters (nummer 6 met bewaard houtwerk van deur en bovenlicht met glas in lood). Centraal gemarkeerde bovenverdieping met ijzeren balkonhek voor het deurvenster met bekronend boogveld met sgraffitopanelen. Smalle zijvensters met spitsbogig boogveld met gelijkaardige sgraffitopanelen. Aflijnende sgraffitopanelen in de fries onder de kroonlijst op modillons.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Twee gekoppelde burgerhuizen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15249 (Geraadpleegd op 02-12-2020)