Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis, aan de koorzijde van de kerk. Huidige voorgevel beraapt, met drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw. Rechthoekige vensters met houten rolluikkasten. Deur in omlijsting van arduin met gestrekte tussendorpel en waterlijst op voluutconsoles. Houten kroonlijst met tanden en klossen. Rechter zijgevel toont echter oudere kern van 1665 (cartouche). Elementen uit die periode zijn de muurvlechtingen en de behouden klooster- en kruiskozijnen, laatstgenoemde in haaks aanbouwsel van twee traveeën onder afzonderlijk zadeldak (Vlaamse pannen).

Auteurs :  Demey, Anthony