• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevewoning van 1679

Beschrijving

Sterk gerestaureerde voormalige hoevewoning van 1679 (jaartal op linker zijgevel) met omhaagde tuin. Voorgevel (zuidkant) van vijf + één travee en één bouwlaag onder zadeldak met brede overstek (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) en voorzien van twee dakvensters. Verankerde gewitte gevel op gepikte plint. Beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels. Korfboogdeur in geprofileerde zandstenen omlijsting met sluitsteen en imposten en een oculus als bovenlicht. Achtergevel met twee kleine beluikte vensters en rondboogdeurtje. Korfboogpoort in linker travee.

Auteurs: Demey, Anthony